Startsidan Om Åsa Böcker_Top-Meny Beställ_Top-Meny Föredrag & Kurser_Top-Meny Kontakt_Top-Meny
bild-1_sid-1

Kurser & föredrag

Sedan starten 1973 har jag hållit flera valpkurser varje år och bara gjort uppehåll några perioder när jag varit upptagen med bokskrivande. Fortfarande tycker jag att det är lika roligt med valpar och deras ägare! I mån av tid blir det fler valpkurser i mitt närområde, men i framtiden kommer jag att prioritera utbildning av instruktörer.

Praktisk träning istället för föredrag

Under årens lopp har jag hållit föredrag om en mängd ämnen inom mitt kunskapsområde. Men de senaste åren har jag känt en stor otillfredsställelse över teoretiska föreläsningar – hundägarna lyssnar, är ofta intresserade och får nya infallsvinklar, men de lär sig inte något praktiskt. Jag vill hellre lära ut praktiskt kunnande som både hundägaren och hunden kan dra nytta av i sin vardag! Därför kommer jag i fortsättningen när hundklubbar, studieförbund, hundskolor m fl vill ta del av mina erfarenheter, bara att erbjuda praktiska genomgångar och träning i mitt sätt att uppfostra valpar och hålla valpkurser. Det betyder att antalet deltagare måste begränsas, beroende på ämnet, kanske till maximalt 15 – 20 personer samt att valpar måste kallas in för att jag ska kunna visa på.

Ämnesutbildningar för instruktörer

Tillsammans med några kollegor kommer jag fortsätta att erbjuda ämnesutbildningar för instruktörer, personal på zoobutiker, hunddagis/pensionat, veterinärer och personal på djurkliniker, dogwalkers m fl, som professionellt arbetar med hund. Utbildningarna, som funnits under många år, är följande: